Com compaginar un treball com intèrpret o creador amb la producció executiva sense picar-m’hi els dits?

El curs de Producció Executiva per a intèrprets i creadors que ofereixo, resoldrà tots aquells dubtes sobre conceptes bàsics (i no tan bàsics) de producció que sorgeixen durant els processos de creació als intèrprets i creadors a més de donar-nos eines per compaginar el treball de producció amb el de creació.

Actualment, perquè els creadors puguin viure de les seves creacions, cal convertir-los en productes artístics. 

Actualment, a part de la creació, cal tenir en compte la producció executiva i la comunicació. Podríem dir que el producte artístic (el que compren els programadors) és una taula amb tres potes: el fet artístic, la producció executiva i la comunicació.

Alumnes d’últim curs de l’Escola Memory durant el curs impartit el 2019

Sovint els creadors emergents, o aquells que no compten amb tants recursos, els és difícil fer-se càrrec d’aquestes dues potes que, si bé no són importants per a la creació artística, sí que ho són per donar vida a les creacions més enllà dels locals d’assaig.

La producció i la creació es poden compaginar sense que cap de les dues es vegi perjudicada.

Aquest curs de Producció Executiva per a Intèrprets i Creadors, pretén acostar els termes bàsics de la producció executiva, la distribució i la comunicació als mateixos artistes. Perquè, sovint, el millor productor executiu serà el mateix creador. Al cap i a la fi, ningú coneixerà i s’estimarà la peça millor que ell.

Moments del “Curs de producció per a intèrprets” a l’Escola Memory

Aprendrem a trobar les millors estratègies per a vendre el nostre projecte a programadors, a aplicar a les subvencions que més ens convenen, les formes jurídiques més adequades en l’àmbit cultural, quines són les nostres opcions de finançament, etc.

Objectius:

 • Creació i Producció
  Aprendre a fer compatibles la producció i la creació sense perjudicar-nos.
 • Eines de planificació i treball on-line
  Coneixer eines i aplicacions per ajudar-nos a organitzar el treball de producció i per poder compartir-lo fàcilment amb altres membres de l’equip.
 • Finances bàsiques
  Aprendre a portar la tresoreria d’un projecte de forma estructurada: realitzar el pressupost i el pla de finançament: patrocinis, subvencions, crowdfounding i altres formes de finançament.
 • Formes jurídiques
  Conèixer les formes jurídiques més utilitzades en el món de les arts escèniques i aprendre quines són les que més ens poden convenir en cada moment.
 • Impostos i altes a la Seguretat Social
  Entendre els impostos bàsics: quins són, per què serveixen i com ens n’hem de fer càrrec. Aprendre a calcular nòmines i a pressupostar-les.
 • Distribució
  Aprendre les millors estratègies per poder distribuir el nostre projecte, quins són els nostres mercats específics i les eines que tenim per poder-hi accedir.
 • Pla de Comunicació
  Aprendre a confeccionar un pla de comunicació de premsa i xarxes socials.

Deixa un comentari